Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę nam tego i owego w lodówce pozostało. A, że na maksa wykorzystujemy produkty, więc wszystko było jasne. Młoda kapusta i groszek to idealne połączenie.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1593
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Składniki
Pokrojone w plasterki marchewki i pokrojone w słupki jabłko gotujemy w bulionie warzywnym do miękkości. Kapustę szatkujemy i razem z groszkiem dodajemy do wywaru. Po chwili wrzucamy starty parmezan, co jakiś czas mieszamy. Po 5 minutach dodajemy pokrojone na duże kawałki, pieczone ziemniaki. Gotujemy do miękkości kapusty. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.