Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kapusty i groszku

Zupa z kapusty i groszku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2275 Ocena: 50059

Dodano:

Odsłon: 255

Trochę nam tego i owego w lodówce pozostało. A, że na maksa wykorzystujemy produkty, więc wszystko było jasne. Młoda kapusta i groszek to idealne połączenie.

Składniki

  • 1/2 małej główki młodej kapusty
  • 1 szklanka mrożonego groszku
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • 1,2 litra bulionu warzywnego
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • 250 g pieczonych ziemniaków
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z kapusty i groszku

Przygotowanie

  1. Pokrojone w plasterki marchewki i pokrojone w słupki jabłko gotujemy w bulionie warzywnym do miękkości.
    Kapustę szatkujemy i razem z groszkiem dodajemy do wywaru. Po chwili wrzucamy starty parmezan, co jakiś czas mieszamy.
    Po 5 minutach dodajemy pokrojone na duże kawałki, pieczone ziemniaki.
    Gotujemy do miękkości kapusty.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń