Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kapusty pekińskiej.

Zupa z kapusty pekińskiej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 246 Ocena: 1074

Dodano:

Odsłon: 284

I już zupka jest gotowa, bardzo smaczna wyjątkowa. Miałam dziś na taką chęć czas ją w końcu zacząć jeść.

Składniki

  • 2 dowolne kości na zupę,
  • 1 duża marchew,
  • 250 g kapusty pekińskiej,
  • 3 korzenie pietruszki,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • 6 - 8 ziemniaków ( w zależności od gęstości zupy i wielkości ziemniaków ),
  • 1,5 łyżki kopru,
  • 3 łyżki śmietany 18%.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i korzenie pietruszki, gotować do miękkości mięsa.

  2. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, natkę pietruszki oraz ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.

  3. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę pekińską, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i chwilę po gotować do miękkości białych części.

  4. Gdy kapusta jest już dość miękka dodać śmietanę rozprowadzoną z wywarem od zupy i koper.

  5. Zagotować.

  6. Zupa wyszła bardzo smaczna.

  7. Można ją podać z pieprzem kolorowym tak jak u mnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń