Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I już zupka jest gotowa, bardzo smaczna wyjątkowa. Miałam dziś na taką chęć czas ją w końcu zacząć jeść.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1043
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7726
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1043
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7726
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i korzenie pietruszki, gotować do miękkości mięsa.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, natkę pietruszki oraz ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę pekińską, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i chwilę po gotować do miękkości białych części.
Gdy kapusta jest już dość miękka dodać śmietanę rozprowadzoną z wywarem od zupy i koper.
Zagotować.
Zupa wyszła bardzo smaczna.
Można ją podać z pieprzem kolorowym tak jak u mnie.