Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykła pożywna zupa ale może komuś przyda się taki przepis. Zostało mi kawałek pekinki, ta część biała. Do sałatki z gyrosem za twarda a wyrzucić szkoda, więc jest zupka:)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5021
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154712
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 431
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5021
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154712
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 431
Składniki
Warzywa czyli: marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, kroimy w kostkę wkładamy do garnka wrzucamy ziele, liść i pieprz, zalewamy wodą gotujemy.
Jak zaczyna wrzeć robimy z mięsa mielonego (u mnie tym razem wołowo-wieprzowe) małe kuleczki i wrzucamy je do wody.Wszystko razem gotujemy około 20 minut. Do zupy dodajemy posiekaną pekinkę nie musi być drobno, gotujemy 5-10 minut. Doprawiamy solą pieprzem i przyprawami do smaku, w odrobinie wody mieszamy śmietanę i mąkę, zaprawiamy zupę i doprowadzamy do wrzenia. Na talerzach możemy posypać koperkiem lub pietruszką.