Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykła pożywna zupa ale może komuś przyda się taki przepis. Zostało mi kawałek pekinki, ta część biała. Do sałatki z gyrosem za twarda a wyrzucić szkoda, więc jest zupka:)
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 242
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4576
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2672
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4760
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102245
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 242
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4576
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2672
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4760
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102245
Składniki
Warzywa czyli: marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, kroimy w kostkę wkładamy do garnka wrzucamy ziele, liść i pieprz, zalewamy wodą gotujemy.
Jak zaczyna wrzeć robimy z mięsa mielonego (u mnie tym razem wołowo-wieprzowe) małe kuleczki i wrzucamy je do wody.Wszystko razem gotujemy około 20 minut. Do zupy dodajemy posiekaną pekinkę nie musi być drobno, gotujemy 5-10 minut. Doprawiamy solą pieprzem i przyprawami do smaku, w odrobinie wody mieszamy śmietanę i mąkę, zaprawiamy zupę i doprowadzamy do wrzenia. Na talerzach możemy posypać koperkiem lub pietruszką.