Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kapusty pekińskiej i z mięsnymi kuleczkami.

Zupa z kapusty pekińskiej i z mięsnymi kuleczkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 8463

Dodano:

Odsłon: 2895

Zwykła pożywna zupa ale może komuś przyda się taki przepis. Zostało mi kawałek pekinki, ta część biała. Do sałatki z gyrosem za twarda a wyrzucić szkoda, więc jest zupka:)

Składniki

  • 200 g. mięsa mielonego
  • 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera, 3 ziemniaki
  • połowa małej pekinki (biała część)
  • sól, pieprz, kucharek, majeranek
  • liść laurowy, 2 ziela angielskie, kilka ziarenek pieprzu
  • 1,5 litra wody
  • 2 łyżki śmietany, 1 łyżka mąki pszennej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa czyli: marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, kroimy w kostkę wkładamy do garnka wrzucamy ziele, liść i pieprz, zalewamy wodą gotujemy.

  2. Jak zaczyna wrzeć robimy z mięsa mielonego (u mnie tym razem wołowo-wieprzowe) małe kuleczki i wrzucamy je do wody.Wszystko razem gotujemy około 20 minut.
    Do zupy dodajemy posiekaną pekinkę nie musi być drobno, gotujemy 5-10 minut. Doprawiamy solą pieprzem i przyprawami do smaku, w odrobinie wody mieszamy śmietanę i mąkę, zaprawiamy zupę i doprowadzamy do wrzenia.
    Na talerzach możemy posypać koperkiem lub pietruszką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 04 stycznia 2014 Nie mam problemu z białymi częściami pekinki, bo mam świnkę morską. Przepis jednak zabieram, bo zupka może być smaczna :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 25 listopada 2013 Proste zupy i właśnie takie z różności są najlepsze wystarczy doprawić do swojego smaczku :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń