Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 8132
Dodano: 15.02.2013
Odsłon: 5371
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Fasolę namoczyć w wodzie na całą noc.Na drugi dzień zagotować do miękkości.Połowę fasoli zmiksować, reszta razem z wodą pójdzie do zupy. Wstawić żebro z liściem laurowym,solą i gotować do miękkości mięsa.
Kapustę pokroić w paski, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na grubej tarce.Czosnek zmiażdżyć, cebulę pokroić w piórka.
Na patelnię wlać oliwę i zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać kapustę, warzywa i przyprawy i przesmażyć.Chwilę mieszać. Następnie wlać 1 szklankę wywaru mięsnego i dusić pod przykryciem ok.20 minut.
Do garnka z żebrem włożyć całą zawartość patelni, pokrojone ziemniaki, zmiksowaną fasolę i fasolę wraz z wodą, w której się gotowała. Zupę doprawić solą, pieprzem i gotować do miękkości ziemniaków. Dodać przecier pomidorowy, zamieszać i podawać z pieczywem. SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

irma 17 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Dziewczyny bardzo mnie to cieszy, że zupka Wam się podoba i zachęcam go jej spróbowania.Madera, ta zupa jest taka dość gęsta i z kawałkami mięsa, więc może Twoi mężczyźni nie będą grymasić.
Pozdrawiam Was.)))
21 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 17 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
zabieram do ulubionych, wygląda smakowicie :)))) 5 Pozdrawiam21 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 16 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Zupa ciekawa tyle że muszę zrobić ją tylko dla siebie ja mam 100% mięsożerców w domu zupki średnio widziane a Twoja jest zajefajna:-)))21 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 15 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Jagoda zachęcam.21 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 15 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Nie jadłam jeszcze takiej zupy,fasola i kapusta,ciekawe połączenie.Musze sprawdzic jak smakuje .21 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 15 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Goramarcina czekam na Twoją opinię i jeszcze dodam, że ugotowane żeberka obieram z kości , kroje na kawałki i wrzucam do zupy. Pozdrawiam.21 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 15 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Ciekawa zupa , chętnie ją wypróbuję mam akurat resztkę włoskiej kapusty i fasolę . Napiszę ci jak smakowała :)))21 Kto głosował? | Odpowiedz