Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa, dość gęsta na mroźne dni -mam nadzieję, że to już ostatnie takie dni tej zimy.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1302
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12161
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1302
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12161
Składniki
Fasolę namoczyć w wodzie na całą noc.Na drugi dzień zagotować do miękkości.Połowę fasoli zmiksować, reszta razem z wodą pójdzie do zupy. Wstawić żebro z liściem laurowym,solą i gotować do miękkości mięsa.
Kapustę pokroić w paski, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na grubej tarce.Czosnek zmiażdżyć, cebulę pokroić w piórka.
Na patelnię wlać oliwę i zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać kapustę, warzywa i przyprawy i przesmażyć.Chwilę mieszać. Następnie wlać 1 szklankę wywaru mięsnego i dusić pod przykryciem ok.20 minut.
Do garnka z żebrem włożyć całą zawartość patelni, pokrojone ziemniaki, zmiksowaną fasolę i fasolę wraz z wodą, w której się gotowała. Zupę doprawić solą, pieprzem i gotować do miękkości ziemniaków. Dodać przecier pomidorowy, zamieszać i podawać z pieczywem. SMACZNEGO!