Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jak wczoraj pisałam na wywarze z kaczki zupy nagotowałam. Jest pyszna i zdrowa bo pęczak i kolorowa. Dużo warzyw wywar z kaczki szkoda że w niej nie mogą być buraczki. Rodzinka z chęcią się zajada a ja szczęśliwa jak marmolada.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 297
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 235
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1358
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 297
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 235
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1358
Składniki
Kaszę pęczak zamoczyć w zimnej wodzie i pozostawić na noc. Przygotować z lodówki wywar z kaczki lub rosół (u mnie była aż galaretka ). Odcedzoną na durszlaku kaszę dodać do wywaru, dolać pół litra przegotowanej wody i gotować na wolnym ogniu do czasu aż pęczak napęcznieje i będzie miękki.
Gdy pęczak jest już dość miękki dodać warzywa, chwilę pogotować następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości ziemniaków.
Zupa wyszła bardzo smaczna, nadmiar tłuszczu zebrałam (mam swoje kaczki więc są dość tłuste ). Powiem szczerze nie warto wylewać rosołu ponieważ zawsze każda zupa na rosole wyjdzie bardzo smaczna.