Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jak wczoraj pisałam na wywarze z kaczki zupy nagotowałam. Jest pyszna i zdrowa bo pęczak i kolorowa. Dużo warzyw wywar z kaczki szkoda że w niej nie mogą być buraczki. Rodzinka z chęcią się zajada a ja szczęśliwa jak marmolada.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 730
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 20
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 59
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 730
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 20
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 59
Składniki
Kaszę pęczak zamoczyć w zimnej wodzie i pozostawić na noc. Przygotować z lodówki wywar z kaczki lub rosół (u mnie była aż galaretka ). Odcedzoną na durszlaku kaszę dodać do wywaru, dolać pół litra przegotowanej wody i gotować na wolnym ogniu do czasu aż pęczak napęcznieje i będzie miękki.
Gdy pęczak jest już dość miękki dodać warzywa, chwilę pogotować następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości ziemniaków.
Zupa wyszła bardzo smaczna, nadmiar tłuszczu zebrałam (mam swoje kaczki więc są dość tłuste ). Powiem szczerze nie warto wylewać rosołu ponieważ zawsze każda zupa na rosole wyjdzie bardzo smaczna.