Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jak wczoraj pisałam na wywarze z kaczki zupy nagotowałam. Jest pyszna i zdrowa bo pęczak i kolorowa. Dużo warzyw wywar z kaczki szkoda że w niej nie mogą być buraczki. Rodzinka z chęcią się zajada a ja szczęśliwa jak marmolada.
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 209
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3264
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 209
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3264
Składniki
Kaszę pęczak zamoczyć w zimnej wodzie i pozostawić na noc. Przygotować z lodówki wywar z kaczki lub rosół (u mnie była aż galaretka ). Odcedzoną na durszlaku kaszę dodać do wywaru, dolać pół litra przegotowanej wody i gotować na wolnym ogniu do czasu aż pęczak napęcznieje i będzie miękki.
Gdy pęczak jest już dość miękki dodać warzywa, chwilę pogotować następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości ziemniaków.
Zupa wyszła bardzo smaczna, nadmiar tłuszczu zebrałam (mam swoje kaczki więc są dość tłuste ). Powiem szczerze nie warto wylewać rosołu ponieważ zawsze każda zupa na rosole wyjdzie bardzo smaczna.