Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak jak wczoraj pisałam na wywarze z kaczki zupy nagotowałam. Jest pyszna i zdrowa bo pęczak i kolorowa. Dużo warzyw wywar z kaczki szkoda że w niej nie mogą być buraczki. Rodzinka z chęcią się zajada a ja szczęśliwa jak marmolada.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 11
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 461
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 887
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 223
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 11
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 461
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 887
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 223
Składniki
Kaszę pęczak zamoczyć w zimnej wodzie i pozostawić na noc. Przygotować z lodówki wywar z kaczki lub rosół (u mnie była aż galaretka ). Odcedzoną na durszlaku kaszę dodać do wywaru, dolać pół litra przegotowanej wody i gotować na wolnym ogniu do czasu aż pęczak napęcznieje i będzie miękki.
Gdy pęczak jest już dość miękki dodać warzywa, chwilę pogotować następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości ziemniaków.
Zupa wyszła bardzo smaczna, nadmiar tłuszczu zebrałam (mam swoje kaczki więc są dość tłuste ). Powiem szczerze nie warto wylewać rosołu ponieważ zawsze każda zupa na rosole wyjdzie bardzo smaczna.