Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z kiszonych ogórków.

Zupa z kiszonych ogórków.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1650 Ocena: 24387

Dodano:

Odsłon: 1191

Bardzo smaczna zupa z ogórków kiszonych, ugotowana na ćwiartkach z kurczaka.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z kiszonych ogórków.

Przygotowanie

  1. W 2 litrach wody gotujemy rosół z ćwiartek kurczaka, gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je, a do wywaru wkładamy ryż, ziemniaki pokrojone w kostkę, marchew i gotujemy do miękkości. Ćwiartki obieramy z mięsa, kroimy mięso na drobno i dodajemy do gotującego się wywaru z ziemniakami i marchwią. W między czasie w oddzielnym garnuszku gotujemy starte na wiórki ogórki kiszone, z kwasem z kiszonych ogórków, gotujemy do miękkości ogórków. Do gotującej się zupy dodajemy pokrojone natki pietruszki, kopru i łyżkę stołową domowej kostki rosołowej. Gdy starte ogórki będą miękkie dokładamy je do garnka z gotującą się zupą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę, około 5 minut gotujemy, żeby wszystkie składniki zupy dobrze się połączyły.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń