Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa z ogórków kiszonych, ugotowana na wieprzowych ogonach.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2608
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2608
Składniki
W 2 litrach wody gotujemy wywar z ogonów wieprzowych, gdy ogony będą miękkie, wyjmujemy je, a do wywaru wkładamy ziemniaki pokrojone w kostkę, marchew i gotujemy do miękkości.
Ogony obieramy z mięsa, kroimy mięso na drobno i dodajemy do gotującego się wywaru z ziemniakami i marchwią.
W między czasie w oddzielnym garnuszku gotujemy starte na wiórki ogórki kiszone z kwasem z kiszonych ogórków, gotujemy do miękkości ogórków. Do gotującej się zupy dokładamy pokrojone natki pietruszki, kopru i łyżkę stołową domowej kostki rosołowej. Gdy starte ogórki będą miękkie dokładamy je do garnka z gotującą się zupą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zabielamy śmietaną i jeszcze chwilę, około 5 minut gotujemy, żeby wszystkie składniki zupy dobrze się połączyły.
Ugotowaną zupę podajemy na gorąco. Smacznego !!!