Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy tutaj wielbicieli krewetek? My ubóstwiamy, dlatego pozwoliliśmy sobie na takie połączenie.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 55
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 155
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 55
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 155
Składniki
Jarzyny obieramy, zalewamy zimną wodą (1,2 litra), dodajemy krewetki, liście kaffiru, szczyptę soli i gotujemy na wolnym (od momentu zawrzenia), przez 40 min. Wywar przecedzamy dodajemy papaję, mleko kokosowe i gotujemy przez kwadrans. W tym czasie krewetki obieramy z pancerzy, usuwamy „czarną nitkę”, kroimy na kawałki. Zupę blendujemy, dodajemy pokrojone krewetki i ryż. Gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.