Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy tutaj wielbicieli krewetek? My ubóstwiamy, dlatego pozwoliliśmy sobie na takie połączenie.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 343
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3929
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 343
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3929
Składniki
Jarzyny obieramy, zalewamy zimną wodą (1,2 litra), dodajemy krewetki, liście kaffiru, szczyptę soli i gotujemy na wolnym (od momentu zawrzenia), przez 40 min. Wywar przecedzamy dodajemy papaję, mleko kokosowe i gotujemy przez kwadrans. W tym czasie krewetki obieramy z pancerzy, usuwamy „czarną nitkę”, kroimy na kawałki. Zupę blendujemy, dodajemy pokrojone krewetki i ryż. Gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.