Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowa odmiana rosołu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Z udek i warzyw, oraz kilku sztuk liścia laurowego i ziela angielskiego ugotuj wywar. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, wywar odcedz, wyjmij marchewkę, pietruszkę i seler, a eszte warzyw i przypraw wyrzuć.
Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zrób zasmażkę. Dodaj do gorącego wywaru i zagotuj.
Mięso oddziel od kości, i razem z odłożonymi warzywami pokrój i dodaj do zupy. Dopraw solą, pieprzem, vegetą, imbirem i majerankiem i gotuj jeszcze przez jakieś 3 minuty.
Ugotuj makaron wg. przepisu na opakowaniu. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Na talerz wyłóż makaron, zalej zupą. Na wierzchu posyp żółtym serem i koperkiem.