Zupy Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Z udek i warzyw, oraz kilku sztuk liścia laurowego i ziela angielskiego ugotuj wywar. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, wywar odcedz, wyjmij marchewkę, pietruszkę i seler, a eszte warzyw i przypraw wyrzuć.
Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zrób zasmażkę. Dodaj do gorącego wywaru i zagotuj.
Mięso oddziel od kości, i razem z odłożonymi warzywami pokrój i dodaj do zupy. Dopraw solą, pieprzem, vegetą, imbirem i majerankiem i gotuj jeszcze przez jakieś 3 minuty.
Ugotuj makaron wg. przepisu na opakowaniu. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Na talerz wyłóż makaron, zalej zupą. Na wierzchu posyp żółtym serem i koperkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

paola1984 07 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Przepyszna zupka, jeden dzień jadłam z makaronem, drugi , jak polecałaś z kuskusem. Obie wersje pyszne!6 Kto głosował? | Odpowiedz

trele-morele 17 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Smakoszko30 bardzo się cieszę, że Ci smakuje. Wypróbuj jeszcze wersję bez makaronu za to z kus-kusem także polecam!!!6 Kto głosował? | Odpowiedz

smakoszka30 17 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Ugotowałam dzisiaj tą zupę, rewelacja!!!6 Kto głosował? | Odpowiedz

wika11 16 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
SUPER DANIE I NA PEWNO SUPER SMAKUJE.6 Kto głosował? | Odpowiedz

trele-morele 09 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Na drugi dzień do reszty zupy dodałam dwie spore łyżki kaszy kus-kus i zagotowałam. Zupa zrobiła się gęsta i także bardzo dobra :) Oczywiście nie podawałam juz jej wtedy z makaronem, ale z zółtym serem nie mogłam sie powstrzymac.6 Kto głosował? | Odpowiedz

Kasik 09 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Pycha dodaje do ulubionych .Pozdrawiam :))6 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 09 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo sycąca i z nutką orientu , musi być pyszna6 Kto głosował? | Odpowiedz