Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nowa odmiana rosołu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3129
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422224
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2284
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3129
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422224
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2284
Składniki
Z udek i warzyw, oraz kilku sztuk liścia laurowego i ziela angielskiego ugotuj wywar. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, wywar odcedz, wyjmij marchewkę, pietruszkę i seler, a eszte warzyw i przypraw wyrzuć.
Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zrób zasmażkę. Dodaj do gorącego wywaru i zagotuj.
Mięso oddziel od kości, i razem z odłożonymi warzywami pokrój i dodaj do zupy. Dopraw solą, pieprzem, vegetą, imbirem i majerankiem i gotuj jeszcze przez jakieś 3 minuty.
Ugotuj makaron wg. przepisu na opakowaniu. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Na talerz wyłóż makaron, zalej zupą. Na wierzchu posyp żółtym serem i koperkiem.