Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Francuska zupa dla wielbicieli owoców morza.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 909
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 909
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, cebulę poszatkować, boczek w niewielkie kawałki.
Mule odsączyć z zalewy, pozostawiając płyn oddzielnie.
Na rozgrzaną patelnie wrzucić boczek, wytopić tłuszcz, nastepnie dodać cebulę, zeszklić, w nastepnej kolejności pokrojone ziemniaki, wszystko obtoczyć łyżką mąki, wlać zalewę małż oraz bulion rybny, dusić pod przykryciem ok. 10 min.
Wymieszać dokładnie śmietanę oraz mleko, dodać do przygotowanych ziemniakow często mieszając, następnie dorzucić odsączone mule, dusić ok. 5 min. Doprawić solą i pieprzem. Dekorować natką pietruszki. Smacznego!