Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Francuska zupa dla wielbicieli owoców morza.
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11341
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 314
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 345
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 80
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 449
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11341
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 314
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 345
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 80
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 449
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, cebulę poszatkować, boczek w niewielkie kawałki.
Mule odsączyć z zalewy, pozostawiając płyn oddzielnie.
Na rozgrzaną patelnie wrzucić boczek, wytopić tłuszcz, nastepnie dodać cebulę, zeszklić, w nastepnej kolejności pokrojone ziemniaki, wszystko obtoczyć łyżką mąki, wlać zalewę małż oraz bulion rybny, dusić pod przykryciem ok. 10 min.
Wymieszać dokładnie śmietanę oraz mleko, dodać do przygotowanych ziemniakow często mieszając, następnie dorzucić odsączone mule, dusić ok. 5 min. Doprawić solą i pieprzem. Dekorować natką pietruszki. Smacznego!