Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Francuska zupa dla wielbicieli owoców morza.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4091
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416079
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2769
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4091
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416079
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2769
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, cebulę poszatkować, boczek w niewielkie kawałki.
Mule odsączyć z zalewy, pozostawiając płyn oddzielnie.
Na rozgrzaną patelnie wrzucić boczek, wytopić tłuszcz, nastepnie dodać cebulę, zeszklić, w nastepnej kolejności pokrojone ziemniaki, wszystko obtoczyć łyżką mąki, wlać zalewę małż oraz bulion rybny, dusić pod przykryciem ok. 10 min.
Wymieszać dokładnie śmietanę oraz mleko, dodać do przygotowanych ziemniakow często mieszając, następnie dorzucić odsączone mule, dusić ok. 5 min. Doprawić solą i pieprzem. Dekorować natką pietruszki. Smacznego!