Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka z maślaków to jedna z ulubionych zup mojej rodzinki. Uwielbiam maślaczki , a zupę z nich mogłabym jeść codziennie. Dlatego dzisiaj podaję przepis na moją zupę z maślaczków. Myślę że przepis bardzo prosty a zupa smaczna. Polecam
garnek , patelnia, nóż, łyżka,
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 133
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31303
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 133
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31303
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Maślaki dokładnie oczyść , obrać ze skóry. Duże pokroić na mniejsze kawałki , a małe zostawić w całości. Do garnka wkładamy obrane opłukane warzywa, zalewamy wodą około 2 litrów. dodajemy kostkę rosołową warzywną i gotujemy do miękkości warzyw około 20 minut. W między czasie na maśle klarownym podsmażamy obrane , pokrojone w kostkę cebule oraz posiekane ząbki czosnku, podsmażamy do zeszklenia , do podsmażonej cebuli dodajemy przygotowane maślaczki i smażymy kilka minut, aż maślaki puszczą sok. Z wywaru wyjmujemy marchewkę i pietruszkę kroimy w plastry i ponownie wkładamy do garnka, dodajemy całą zawartość patelni. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą odrobiną przyprawy kucharek i gotujemy 5 minut. Wlewamy śmietanę mieszamy i gotowe. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Smacznego Ja podałam z ugotowanym makaronem.
Zupka gotowa do podania.