Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka z maślaków to jedna z ulubionych zup mojej rodzinki. Uwielbiam maślaczki , a zupę z nich mogłabym jeść codziennie. Dlatego dzisiaj podaję przepis na moją zupę z maślaczków. Myślę że przepis bardzo prosty a zupa smaczna. Polecam
garnek , patelnia, nóż, łyżka,
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 276
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 276
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Maślaki dokładnie oczyść , obrać ze skóry. Duże pokroić na mniejsze kawałki , a małe zostawić w całości. Do garnka wkładamy obrane opłukane warzywa, zalewamy wodą około 2 litrów. dodajemy kostkę rosołową warzywną i gotujemy do miękkości warzyw około 20 minut. W między czasie na maśle klarownym podsmażamy obrane , pokrojone w kostkę cebule oraz posiekane ząbki czosnku, podsmażamy do zeszklenia , do podsmażonej cebuli dodajemy przygotowane maślaczki i smażymy kilka minut, aż maślaki puszczą sok. Z wywaru wyjmujemy marchewkę i pietruszkę kroimy w plastry i ponownie wkładamy do garnka, dodajemy całą zawartość patelni. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą odrobiną przyprawy kucharek i gotujemy 5 minut. Wlewamy śmietanę mieszamy i gotowe. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Smacznego Ja podałam z ugotowanym makaronem.
Zupka gotowa do podania.