Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszną zupkę grzybową z grzybów opieniek które mam w słoikach na zimę przygotowane w soli, jeśli chcecie przepis zapraszam pod podanym linkiem na mojego bloga
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21450
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 144
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 319
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 431
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21450
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 144
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 319
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 431
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości BOCZKOWE lub dowolne mięso, korzenie natki pietruszki oraz suszone warzywa i gotować do miękkości mięsa a w trakcie gotowania zmielić grzyby maszynką do mięsa
Gdy mięso jest już miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz natkę pietruszki i gotować do ich miękkości a gdy miękkie dodać zmielone grzyby i gotować na wolniutkim ogniu przez 20 minut
Po wyznaczonym czasie gotowania się zupy z mielonymi grzybami dosolić jeśli będzie potrzeba dodać ziela i liście laurowe a następnie wlać śmietanę lub mleko ze śmietanką wcześniej wymieszaną zagotować przez 2- 3 minuty, na koniec dodać suszona natkę pietruszki i zdjąć z ognia