Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszną zupkę grzybową z grzybów opieniek które mam w słoikach na zimę przygotowane w soli, jeśli chcecie przepis zapraszam pod podanym linkiem na mojego bloga
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34099
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1251
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113560
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34099
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1251
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113560
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości BOCZKOWE lub dowolne mięso, korzenie natki pietruszki oraz suszone warzywa i gotować do miękkości mięsa a w trakcie gotowania zmielić grzyby maszynką do mięsa
Gdy mięso jest już miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz natkę pietruszki i gotować do ich miękkości a gdy miękkie dodać zmielone grzyby i gotować na wolniutkim ogniu przez 20 minut
Po wyznaczonym czasie gotowania się zupy z mielonymi grzybami dosolić jeśli będzie potrzeba dodać ziela i liście laurowe a następnie wlać śmietanę lub mleko ze śmietanką wcześniej wymieszaną zagotować przez 2- 3 minuty, na koniec dodać suszona natkę pietruszki i zdjąć z ognia