Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa kalafiorowa w duchu "no waste" czyli wykorzystuje do niej całego kalafiora - głąb kroję w kostkę a liście w paseczki.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 459
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 83
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2688
Polecam.
Odsłon: 483
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 718
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 459
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 83
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2688
Polecam.
Odsłon: 483
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 718
Składniki
Nóżkę z indyka zalać wodą i zagotować aż powstaną szumowiny. Pora pokroić w półplasterki, marchewkę w kosteczkę, W garnku rozgrzać po łyżeczce masła i oliwy. Dodać warzywa i smażyć przez ok 5-7 minut. Indyka wyjąć z wody przełożyć do warzyw , dodać liść laurowy i ziele angielskie, zalać rosołkiem. Gotować ok 20 minut.
Z kalafiora oddzielić różyczki i liście. Głąba obrać i pokroić w kostkę, liście w paseczki i dodać do zupy po 10 minutach gotowania. Różyczki kalafiora podzielić na mniejsze, ziemniaki pokroić w kosteczkę - dodać do zupy po 20 minutach i gotować jeszcze 15 minut. Wyjąć indyka. Do zupy dodać śmietanę, koperek, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Z kości zdjąć mięso, pokroić w kawałki i dodać do zupy.