Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa kalafiorowa w duchu "no waste" czyli wykorzystuje do niej całego kalafiora - głąb kroję w kostkę a liście w paseczki.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3502
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4275
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74291
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2342
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3502
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4275
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74291
Składniki
Nóżkę z indyka zalać wodą i zagotować aż powstaną szumowiny. Pora pokroić w półplasterki, marchewkę w kosteczkę, W garnku rozgrzać po łyżeczce masła i oliwy. Dodać warzywa i smażyć przez ok 5-7 minut. Indyka wyjąć z wody przełożyć do warzyw , dodać liść laurowy i ziele angielskie, zalać rosołkiem. Gotować ok 20 minut.
Z kalafiora oddzielić różyczki i liście. Głąba obrać i pokroić w kostkę, liście w paseczki i dodać do zupy po 10 minutach gotowania. Różyczki kalafiora podzielić na mniejsze, ziemniaki pokroić w kosteczkę - dodać do zupy po 20 minutach i gotować jeszcze 15 minut. Wyjąć indyka. Do zupy dodać śmietanę, koperek, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Z kości zdjąć mięso, pokroić w kawałki i dodać do zupy.