Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię zupy z młodym jaśkiem. Ma inny smak niż suszona fasola. I zupa z nim też jest niepowtarzalna. Gotuję zazwyczaj tą zupę z mięsem i dużą ilością różnych warzyw. Obowiązkowo makaron. To właściwie danie jednogarnkowe, które z zupełnością zastąpi nam dwa dania. Dodatkowo można tą zupę podać z ulubionym pieczywem. Smacznie i sycąco. Polecam! Z podanej ilości składników wychodzi duży gar zupy. Jest gęsta i esencjonalna, więc zawsze można ją rozcieńczyć jeszcze bulionem lub po prostu wodą, jeśli ktoś woli rzadszą wersję zupy. Ale to na końcu po dodaniu wszystkich składników. Zupę bardzo zagęszcza dodanie makaronu.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 236
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 528
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 716
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1136
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 222
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6099
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 236
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 528
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 716
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1136
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 222
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6099
Składniki
Mięso kroimy na drobną kosteczkę i obsmażamy na patelni na oleju do lekkiego zrumienienia wcześniej nieco go soląc
W dużym garnku zagotowujemy wodę ( ok 3 - 4 litry ) z zielem angielskim i liściem laurowym. Dodajemy opukaną fasolę
Gdy mięso jest już przysmażone przekładamy go do gotującej się wody z fasolą. Gotujemy ok 0,5 godziny
A następnie dodajemy do niego obrane i pokrojone: marchewki, pietruszkę, seler, pokrojonego w półplasterki pora i fasolkę szparagową pociętą na krótsze kawałki. Gotujemy ok 40 minut
Po tym czasie do zupy dodajemy pocięte na mniejsze kawałki liście kapusty włoskiej i makaron. Dodajemy mielony kminek i gotujemy ok 10 minut
Na koniec do zupy dodajemy passatę pomidorową i przyprawiamy ją solą, pieprzem i majerankiem. Chwilę gotujemy
Podajemy z kromką pieczywa i posypujemy natką pietruszki.