Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode, świeże warzywa obecnie królują na targowisku więc zupa z nich to nasze danie ulubione o tej porze roku.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21692
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 297
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 296
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21692
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 297
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 296
Składniki
Do garnka włożyłem wędzoną kość, zalałem zimną wodą, dodałem sól i zagotowałem. Buraczki po odcięciu obrałem i pokroiłem w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i seler pokroiłem. Dodałem najpierw buraczki, potem pozostałe warzywa do wywaru razem z pokrojonymi w dużą kostkę ziemniakami, sparzonymi pomidorami pokrojonymi w paski (bez skórki i nasion) zielem angielskim i listkiem laurowym oraz kilkoma ziarnami pieprzu.. Po 20 minutach gotowania dodałem poszatkowaną dość grubo kapustę włoską i fasolkę szparagową oraz por. Gotowałem do miękkości. Koperek posiekałem i wsypałem do zupy, doprawiając ją solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wlałem zahartowaną śmietanę. Zupa najlepiej smakuje po odgrzewaniu