Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gęsta od orzo, pachnąca oregano i czosnkiem
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2871
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 380
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2871
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 380
Składniki
Cebulę, marchewkę i seler pokroić w drobną kostkę a czosnek w cienkie plasterki. Wszystko razem wrzucić do garnka na rozgrzaną oliwę, dusić kilka minut.
Do warzyw wsypać makaron i oregano, wymieszać. Dodać pomidory z puszki, zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem do miękkości makaronu (około 15 minut). Na koniec włożyć do zupy szpinak, gotować kolejne 2 minuty.