Do góry

Zupy Przepis na:

zupa z orzo, szpinakiem i pomidorami

zupa z orzo, szpinakiem i pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 363

Dodano:

Odsłon: 96

gęsta od orzo, pachnąca oregano i czosnkiem

Składniki

  • makaron orzo - 200 g
  • młody szpinak - 150 g
  • marchewka - 2 małe
  • seler naciowy - 3 łodygi
  • krojone pomidory - 1 puszka 400 g
  • czosnek - 4 ząbki
  • oregano - 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia
  • bulion warzywny lub drobiowy - 1 litr
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
zupa z orzo, szpinakiem i pomidorami

Przygotowanie

  1. Cebulę, marchewkę i seler pokroić w drobną kostkę a czosnek w cienkie plasterki. Wszystko razem wrzucić do garnka na rozgrzaną oliwę, dusić kilka minut.

  2. Do warzyw wsypać makaron i oregano, wymieszać. Dodać pomidory z puszki, zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem do miękkości makaronu (około 15 minut). Na koniec włożyć do zupy szpinak, gotować kolejne 2 minuty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń