Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gęsta od orzo, pachnąca oregano i czosnkiem
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 917
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 28
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 67
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 917
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 28
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 67
Składniki
Cebulę, marchewkę i seler pokroić w drobną kostkę a czosnek w cienkie plasterki. Wszystko razem wrzucić do garnka na rozgrzaną oliwę, dusić kilka minut.
Do warzyw wsypać makaron i oregano, wymieszać. Dodać pomidory z puszki, zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem do miękkości makaronu (około 15 minut). Na koniec włożyć do zupy szpinak, gotować kolejne 2 minuty.