Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z papryki to pomysł na pyszny, pożywny obiad jednogarnkowy. Oprócz papryki, której smak jest dominujący, trafia do niej bowiem mnóstwo innych warzyw. Zupę można wzbogacić także o ugotowanego kurczaka albo podać z grzankami. Jeśli lubisz gęste, zawiesiste zupy krem, możesz pod koniec zblendować część warzyw, resztę pozostawiając w kawałkach.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11089
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3585
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4222
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11089
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3585
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4222
Składniki
Usuń z papryk gniazda nasienne. Miąższ pokrój w kostkę.
Obierz ziemniaki i marchewkę. Pokrój ziemniaki w kostkę, a marchewkę na talarki.
Obierz cebulę i pokrój w piórka. Posiekaj obrane ząbki czosnku.
Roztop masło w garnku, w którym będziesz gotować zupę (powinien mieć grube, nieprzywierające dno). Podsmaż na maśle cebulę wraz ze sproszkowanymi paprykami. Gdy cebula się zarumieni, dodaj czosnek, a po chwili resztę warzyw. Smaż przez kilka minut, co pewien czas mieszając.
Wlej do garnka bulion i passatę pomidorową. Zagotuj. Gotuj na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodaj do garnka przekrojone na połówki pomidory oraz zioła.
Dopraw zupę do smaku solą i pieprzem. Podawaj udekorowaną posiekanym koperkiem.