Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z moich ulubionych jesienno-zimowych zup. Tutaj w wersji wegetariańskiej ale równie pysznie smakuje z dodatkiem kiełbasy chorizo.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25026
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25026
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 133
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, plasterki czosnku i posiekaną papryczkę chili. Wsypać wędzoną paprykę, ziele angielskie i liście laurowe, smażyć razem kilka minut.
Następnie dodać kaszę, groch, soczewicę i pokrojoną w krążki marchewkę. Podsmażać kolejnych kilka minut.
Do garnka wlać bulion, dodać krojone pomidory, doprawić solą i pieprzem. Gotować 40-50 minut do miękkości grochu.