Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z moich ulubionych jesienno-zimowych zup. Tutaj w wersji wegetariańskiej ale równie pysznie smakuje z dodatkiem kiełbasy chorizo.
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34800
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1516
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 95
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34800
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1516
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 95
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, plasterki czosnku i posiekaną papryczkę chili. Wsypać wędzoną paprykę, ziele angielskie i liście laurowe, smażyć razem kilka minut.
Następnie dodać kaszę, groch, soczewicę i pokrojoną w krążki marchewkę. Podsmażać kolejnych kilka minut.
Do garnka wlać bulion, dodać krojone pomidory, doprawić solą i pieprzem. Gotować 40-50 minut do miękkości grochu.