Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z moich ulubionych jesienno-zimowych zup. Tutaj w wersji wegetariańskiej ale równie pysznie smakuje z dodatkiem kiełbasy chorizo.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1531
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 753
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1531
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 753
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, plasterki czosnku i posiekaną papryczkę chili. Wsypać wędzoną paprykę, ziele angielskie i liście laurowe, smażyć razem kilka minut.
Następnie dodać kaszę, groch, soczewicę i pokrojoną w krążki marchewkę. Podsmażać kolejnych kilka minut.
Do garnka wlać bulion, dodać krojone pomidory, doprawić solą i pieprzem. Gotować 40-50 minut do miękkości grochu.