Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piaskowce modrzaki to jedne z ulubionych grzybów mojej rodziny. Piaskowce charakteryzują się tym, że po dotknięciu szybko i intensywnie sinieją i stają się intensywnie niebieskie. Jednak po obróbce termicznej stają się lekko kremowe i bardzo apetyczne. Grzyby te są bardzo smaczne i sprawdzają się w wielu potrawach. Zawsze trzymam paczkę mrożonych by przygotować świąteczną zupę grzybową. Zupa z piaskowców jest bardziej delikatna niż borowikowa. Prosta a zarazem elegancka zupa na świąteczny stół.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10491
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4477
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424146
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10491
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4477
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424146
Składniki
Piaskowce kroję na kawałki.
Dodaję 1 łyżkę masła i duszę, aż zmienią kolor na kremowy.
W garnku na maśle podsmażam pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Warzywa powinny lekko się zrumienić. Dodaję liść laurowy, rozkruszone ziela angielskie i sól morską. Dodaję grzyby. Zalewam wodą. Gotuję, aż ziemniaki i marchewka będą miękkie. Do zupy dodaję wiejską śmietanę. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Posypuję świeżym lubczykiem.
Zupa jest gotowa do podania.