Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piaskowce modrzaki to jedne z ulubionych grzybów mojej rodziny. Piaskowce charakteryzują się tym, że po dotknięciu szybko i intensywnie sinieją i stają się intensywnie niebieskie. Jednak po obróbce termicznej stają się lekko kremowe i bardzo apetyczne. Grzyby te są bardzo smaczne i sprawdzają się w wielu potrawach. Zawsze trzymam paczkę mrożonych by przygotować świąteczną zupę grzybową. Zupa z piaskowców jest bardziej delikatna niż borowikowa. Prosta a zarazem elegancka zupa na świąteczny stół.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5477
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8814
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7652
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5231
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5477
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8814
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7652
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5231
Składniki
Piaskowce kroję na kawałki.
Dodaję 1 łyżkę masła i duszę, aż zmienią kolor na kremowy.
W garnku na maśle podsmażam pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Warzywa powinny lekko się zrumienić. Dodaję liść laurowy, rozkruszone ziela angielskie i sól morską. Dodaję grzyby. Zalewam wodą. Gotuję, aż ziemniaki i marchewka będą miękkie. Do zupy dodaję wiejską śmietanę. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Posypuję świeżym lubczykiem.
Zupa jest gotowa do podania.