Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piaskowce modrzaki to jedne z ulubionych grzybów mojej rodziny. Piaskowce charakteryzują się tym, że po dotknięciu szybko i intensywnie sinieją i stają się intensywnie niebieskie. Jednak po obróbce termicznej stają się lekko kremowe i bardzo apetyczne. Grzyby te są bardzo smaczne i sprawdzają się w wielu potrawach. Zawsze trzymam paczkę mrożonych by przygotować świąteczną zupę grzybową. Zupa z piaskowców jest bardziej delikatna niż borowikowa. Prosta a zarazem elegancka zupa na świąteczny stół.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 218
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 218
Składniki
Piaskowce kroję na kawałki.
Dodaję 1 łyżkę masła i duszę, aż zmienią kolor na kremowy.
W garnku na maśle podsmażam pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Warzywa powinny lekko się zrumienić. Dodaję liść laurowy, rozkruszone ziela angielskie i sól morską. Dodaję grzyby. Zalewam wodą. Gotuję, aż ziemniaki i marchewka będą miękkie. Do zupy dodaję wiejską śmietanę. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Posypuję świeżym lubczykiem.
Zupa jest gotowa do podania.