Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio chyba aura za oknem sprzyja gotowaniu zup. Początek mokrej jesieni i koniec wiosny są chyba dla mnie najtrudniejsze do życia, ponieważ permanentnie marznę. Grzejniki jeszcze niestety nie działają, więc jedyną opcją na całkowite wygrzanie się jest kąpiel, gruby sweter i rozgrzewająca zupa.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2825
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 603
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 717
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 271
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2825
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 603
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 717
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 271
Składniki
Nagrzać piekarnik do temperatury 180C. 25 nieobranych ząbków czosnku polać oliwą, doprawić sola i pieprzem i piec w naczyniu żaroodpornym pod foliowym przykryciem ok.45 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić. Cebulę drobno posiekać. Na patelni roztopić łyżkę masła i zeszklić cebulę. Gdy zacznie robić się miękka dodać posiekany tymianek. Dodać obrany pieczony czosnek i pozostałe obrane, surowe 15 ząbków. Wszystko przesmażyć. Dodać bulion i gotować aż cały czosnek zrobi się miękki. Około 25 minut. Zmiksować zupę blenderem na gładki krem. Dodać zahartowaną śmietanę. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać z chrupiącymi grzankami.