Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony kalafior nadaje zupie głębi smaku. Zupa jest pyszna.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 43
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 43
Składniki
Kalafiora podzielić na różyczki, ułożyć w foremce z połówką główki czosnku, skropić olejem i upiec w piekarniku w 190 stopniach Celsjusza przez 30 minut do rumienienia. W międzyczasie obrać marchewkę i pietruszkę oraz ziemniaki i pokroić ziemniaki w kostkę marchewkę pietruszkę w talarki. Włożyć do garnka wlać olej i podsmażyć kilka minut. Dodać do zupy upieczonego kalafiora i czosnek. Wlać wodę do zakrycia warzyw doprawić solą dodać resztę przypraw i gotować do miękkości mniej więcej 15 minut. Pod koniec gotowania dodać sos sojowy oraz wybraną śmietankę.