Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony kalafior nadaje zupie głębi smaku. Zupa jest pyszna.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2371
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18127
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2077
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2371
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18127
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2077
Składniki
Kalafiora podzielić na różyczki, ułożyć w foremce z połówką główki czosnku, skropić olejem i upiec w piekarniku w 190 stopniach Celsjusza przez 30 minut do rumienienia. W międzyczasie obrać marchewkę i pietruszkę oraz ziemniaki i pokroić ziemniaki w kostkę marchewkę pietruszkę w talarki. Włożyć do garnka wlać olej i podsmażyć kilka minut. Dodać do zupy upieczonego kalafiora i czosnek. Wlać wodę do zakrycia warzyw doprawić solą dodać resztę przypraw i gotować do miękkości mniej więcej 15 minut. Pod koniec gotowania dodać sos sojowy oraz wybraną śmietankę.