Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony kalafior nadaje zupie głębi smaku. Zupa jest pyszna.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3931
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19904
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3027
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4232
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3931
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19904
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3027
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4232
Składniki
Kalafiora podzielić na różyczki, ułożyć w foremce z połówką główki czosnku, skropić olejem i upiec w piekarniku w 190 stopniach Celsjusza przez 30 minut do rumienienia. W międzyczasie obrać marchewkę i pietruszkę oraz ziemniaki i pokroić ziemniaki w kostkę marchewkę pietruszkę w talarki. Włożyć do garnka wlać olej i podsmażyć kilka minut. Dodać do zupy upieczonego kalafiora i czosnek. Wlać wodę do zakrycia warzyw doprawić solą dodać resztę przypraw i gotować do miękkości mniej więcej 15 minut. Pod koniec gotowania dodać sos sojowy oraz wybraną śmietankę.