Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza domowa zupa z pieczonych pomidorów, ze świeżą bazylią i całym mnóstwem czosnku. Nawet w środku zimy można trafić całkiem ładne pomidory w okazyjnej cenie.....
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 371
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 371
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Na dużą blachę wyłożyć połówki pomidorów, cebulę pokrojoną w ćwiartki i obrane ząbki czosnku. Skropić oliwą, posypać solą i pieprzem. Piec przez około 40 minut.
Upieczone warzywa przełożyć do garnka, dodać listki bazylii i szklankę bulionu, zmiksować do gładkiej konsystencji. Gdyby zupa była zbyt gęsta dodać nieco więcej bulionu.