Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza domowa zupa z pieczonych pomidorów, ze świeżą bazylią i całym mnóstwem czosnku. Nawet w środku zimy można trafić całkiem ładne pomidory w okazyjnej cenie.....
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5763
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9571
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5763
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9571
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 271
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Na dużą blachę wyłożyć połówki pomidorów, cebulę pokrojoną w ćwiartki i obrane ząbki czosnku. Skropić oliwą, posypać solą i pieprzem. Piec przez około 40 minut.
Upieczone warzywa przełożyć do garnka, dodać listki bazylii i szklankę bulionu, zmiksować do gładkiej konsystencji. Gdyby zupa była zbyt gęsta dodać nieco więcej bulionu.