Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza domowa zupa z pieczonych pomidorów, ze świeżą bazylią i całym mnóstwem czosnku. Nawet w środku zimy można trafić całkiem ładne pomidory w okazyjnej cenie.....
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 96
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1250
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 777
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 887
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 96
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1250
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 777
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 887
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Na dużą blachę wyłożyć połówki pomidorów, cebulę pokrojoną w ćwiartki i obrane ząbki czosnku. Skropić oliwą, posypać solą i pieprzem. Piec przez około 40 minut.
Upieczone warzywa przełożyć do garnka, dodać listki bazylii i szklankę bulionu, zmiksować do gładkiej konsystencji. Gdyby zupa była zbyt gęsta dodać nieco więcej bulionu.