Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z pora.

Zupa z pora.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1473 Ocena: 19385

Dodano:

Odsłon: 1649

Bardzo smaczna i syta, zupa z porów gotowana na rosole drobiowym. Polecam :)

Składniki

  • ćwiartki z drobiu 2 szt.
  • por 50 dag
  • ziemniaki 3 szt.
  • ryż 10 dag
  • łodyżki lubczyku 1-2 kawałki
  • łodyżka selera
  • suszona włoszczyzna 2 łyżki
  • domowa pasta rosołowa lub 1 kostka kupna
  • liść laurowy 2 szt
  • ziele angielskie 5-6 ziaren
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W 2 litrach wody gotujemy rosół z oczyszczonych, wymytych ćwiartek z kurczaka, łyżką pasty rosołowej, włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim oraz drobno pokrojonymi łodyżkami lubczyku i selera. Gotujemy do miękkości mięsa.

  2. Gdy mięso jest miękkie, wyjmujemy je na talerz. Do garnka dodajemy pokrojony w półplasterki por, ziemniaki pokrojone w kostkę i ryż. Gotujemy 20 minut. W międzyczasie obieramy mięso z ćwiartek, rozdrabniamy i dodajemy do garnka. Przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku. Gotujemy do momentu gdy ryż i ziemniaki będą miękkie.

  3. Jeżeli ktoś lubi, może zupę zabielić śmietaną. Możemy posypać natką pietruszki, a także zmiksować i podać grzankami.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń