Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem por jako warzywo jest bardzo mało wykorzystywany w polskiej kuchni. Sałatka z pora, to jest główne danie, ale ja proponuję zupę , która jest bardzo smaczna i może być dużą niespodzianką na naszych imprezach.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421173
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1975
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421173
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1975
Składniki
Do garnka wlewamy zimną wodę i wkładamy skrzydełka. Zakrywamy i gotujemy do miękkości. Pamiętamy, by wody nie było zbyt dużo ponieważ ma to być zupa krem, więc nie może być zbyt rzadka.
W tak zwanym międzyczasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę
To samo robimy z selerem
Następnie obieramy pora z brudnych liści i w całości kroimy na krążki.
Jak mięso jest już miękkie to dodajemy na początek takie warzywa jak ziemniak seler i por. Gotujemy na małym ogniu.
Po około 5-8 minut dodajemy pokrojone jabłko oraz czosnek. Dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatałową do smaku i gotujemy jeszcze około 10 minut.
Po 10 minutach wyjmujemy kości ze skrzydełek i całość miksujemy na krem. Wlewamy zupę do miski, dodajemy łyżkę greckiego jogurtu oraz polewamy przyprawą maggi do smaku.