Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem por jako warzywo jest bardzo mało wykorzystywany w polskiej kuchni. Sałatka z pora, to jest główne danie, ale ja proponuję zupę , która jest bardzo smaczna i może być dużą niespodzianką na naszych imprezach.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 713
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 713
Składniki
Do garnka wlewamy zimną wodę i wkładamy skrzydełka. Zakrywamy i gotujemy do miękkości. Pamiętamy, by wody nie było zbyt dużo ponieważ ma to być zupa krem, więc nie może być zbyt rzadka.
W tak zwanym międzyczasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę
To samo robimy z selerem
Następnie obieramy pora z brudnych liści i w całości kroimy na krążki.
Jak mięso jest już miękkie to dodajemy na początek takie warzywa jak ziemniak seler i por. Gotujemy na małym ogniu.
Po około 5-8 minut dodajemy pokrojone jabłko oraz czosnek. Dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatałową do smaku i gotujemy jeszcze około 10 minut.
Po 10 minutach wyjmujemy kości ze skrzydełek i całość miksujemy na krem. Wlewamy zupę do miski, dodajemy łyżkę greckiego jogurtu oraz polewamy przyprawą maggi do smaku.