Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i treściwa zupa warzywna. Doskonale doprawiona trawą cytrynową, kurkumą, chili i kardamonem. Posiada dwa elementy chrupiące , spaghetti z marchewki i lekko podgotowaną kalarepkę.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 115
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 200
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 52
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 115
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 200
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 52
Składniki
Obrać ziemniaki, pora opłukać. Cebulę i czosnek posiekać, ziemniaki pokroić w dość drobną kostkę, pora i listki kalarepy w paski. Wszystko przełożyć do szerszego saganka i chwilę przesmażyć z łyżką oleju. Warzywa zalać wywarem, doprawić przyprawami i lekko posolić. Saganek przykryć i gotować ok. 20 minut. Kalarepkę obrać, pokroić w 1 cm paski i dodać do zupy. Gotować jeszcze od 3 do5 minut. Doprawić sokiem z cytryny i pieprzem. Podawać z marchewką struganą .