Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i treściwa zupa warzywna. Doskonale doprawiona trawą cytrynową, kurkumą, chili i kardamonem. Posiada dwa elementy chrupiące , spaghetti z marchewki i lekko podgotowaną kalarepkę.
Kremowy sernik czekoladowy na zimno zachwyci każdego czekoladomaniaka. Do jeg...
Odsłon: 610
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 140
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 542
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6614
Kremowy sernik czekoladowy na zimno zachwyci każdego czekoladomaniaka. Do jeg...
Odsłon: 610
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 140
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 542
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6614
Składniki
Obrać ziemniaki, pora opłukać. Cebulę i czosnek posiekać, ziemniaki pokroić w dość drobną kostkę, pora i listki kalarepy w paski. Wszystko przełożyć do szerszego saganka i chwilę przesmażyć z łyżką oleju. Warzywa zalać wywarem, doprawić przyprawami i lekko posolić. Saganek przykryć i gotować ok. 20 minut. Kalarepkę obrać, pokroić w 1 cm paski i dodać do zupy. Gotować jeszcze od 3 do5 minut. Doprawić sokiem z cytryny i pieprzem. Podawać z marchewką struganą .