Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny w zakresie przypraw, by oddać naturalny smak warzyw.
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4605
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4605
Składniki
Marchew i pasternak obieramy myjemy i trzemy na tarce do jarzyn o grubych oczkach.
Do garnka wlewamy litr wody lub wywaru i wrzucamy warzywa. Nastawiamy na gotowanie. W tym czasie obieramy ziemniaki, kroimy je w drobną kostkę i dodajemy do warzyw. Dodajemy 1/2 l wody lub wywaru i kontynuujemy gotowanie pod przykryciem.
Na patelni rozgrzewamy masło, na które wrzucamy umyte i pokrojone najpierw na pół wzdłuż pory,a następnie na ćwiartki i kroimy mniej więcej w kwadraty. Smażymy dosłownie 5 minut i dodajemy do zupy.
Nabieramy łyżką trochę zupy i wlewamy do miseczki, do której wrzucamy sos z natki pietruszki w proszku, rozprowadzamy dokładnie i wlewamy do zupy.
Wybieramy creme fraiche łyżka do miseczki i rozdrabniamy z gorącą zupą dodając po trochu i wlewamy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.