Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pożywna, aromatyczna zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się trochę chłodniej, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy. Poza tym zupa jest prosta w przygotowaniu, ale genialna w połączeniu składników.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15698
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4728
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 395
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15698
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4728
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 395
Składniki
Ziemniaki, marchew, cebulę obrać. W garnku zagotować około półtorej litra wody, dodać pokrojone w kosteczkę marchewki oraz pokrojone w większą kostkę ziemniaki. Dodać ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liście laurowe, sól oraz pieprz i chwilę pogotować. Na rozgrzanej patelni, z odrobiną oliwy, podsmażyć kiełbasę pokrojoną w plasterki, a po chwili dodać pokrojone w kostkę cebulę i czosnek. Całość wymieszać, chwilę podsmażyć i przełożyć do garnka. Następnie dodać soczewicę, gotować aż zmięknie. Na koniec dodać przecier pomidorowy i zamieszać, zupę doprawić do smaku. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.