Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 4096

Dodano:

Odsłon: 1938

Zupa z soczewicy to świetny i pożywny pomysł na obiad. Najlepiej smakuje z grzankami i zieloną pietruszką.

Składniki

  • zielona soczewica 20 dag
  • bulion 2 litry
  • olej 2 łyżki
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • seler naciowy 2 łodygi
  • pomidory w kawałkach w puszce
  • sól
  • pieprz
  • kminek zmielony
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z soczewicy

Przygotowanie

  1. Do gotującego się bulionu wsypać soczewicę. Gotować ok. 40 minut.

  2. W tym czasie podsmażyć na oleju posiekaną cebulę, czosnek i seler. Jeśli wszystko ładnie się zrumieni dodać pomidory z puszki i dalej smażyć.

  3. Wszystko przełożyć do gotującej się soczewicy. Trochę pogotować. Potem zmiksować i doprawić solą, pieprzem i troszkę kminku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń