Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z suszonych prawdziwków i podgrzybków .

Zupa z suszonych prawdziwków i podgrzybków .

Autor:

Przepisów i artykułów: 938 Ocena: 19696

Dodano:

Odsłon: 447

Aromatyczna i smaczna zupka z dodatkiem jarzyn i zeszklonego pora. Gotowana w wersji dietetycznej bez dodatku mięsa. W grzybowej zupie dodatek kości czy mięsa wg.mnie psuje jej aromat i smak.Polecam serdecznie moją wersję zupki:)

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa z suszonych prawdziwków i podgrzybków .

Przygotowanie

  1. Grzyby opłukać i,zalać zimną wodą i namoczyć ,najlepiej na noc.
    Na drugi dzień gotować w tej wodzie w której się moczyły.
    Wodę można uzupełnić do 3 -3,5l. Jeśli chcemy więcej zupy dajemy więcej wody.Wywar z grzybków jest bardzo mocny.
    Warzywa oskrobać i podzielić na mniejsze części,wrzucić do gotujących grzybków.

    Na patelni zeszklić całego pora pokrojonego w paseczki ,dodać do zupy.
    Wszystko gotować do miękkości warzyw i grzybów,około 40min.
    Doprawić pieprzem ,solą i maggi,na końcu wlać śmietankę i zagotowac.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 kwietnia Nie co jest ze mną, ale ja dalej nie mogę przekonać się zupy z grzybów, podobnie, jak do pomidorowej hihi. Nie powiem, zjem ... ale tak raz na rok. Na Twoją na pewno bym się skusił :) Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń