Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i smaczna zupka z dodatkiem jarzyn i zeszklonego pora. Gotowana w wersji dietetycznej bez dodatku mięsa. W grzybowej zupie dodatek kości czy mięsa wg.mnie psuje jej aromat i smak.Polecam serdecznie moją wersję zupki:)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 908
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 908
Składniki
Grzyby opłukać i,zalać zimną wodą i namoczyć ,najlepiej na noc. Na drugi dzień gotować w tej wodzie w której się moczyły. Wodę można uzupełnić do 3 -3,5l. Jeśli chcemy więcej zupy dajemy więcej wody.Wywar z grzybków jest bardzo mocny. Warzywa oskrobać i podzielić na mniejsze części,wrzucić do gotujących grzybków. Na patelni zeszklić całego pora pokrojonego w paseczki ,dodać do zupy. Wszystko gotować do miękkości warzyw i grzybów,około 40min. Doprawić pieprzem ,solą i maggi,na końcu wlać śmietankę i zagotowac. Smacznego życzę!