Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i smaczna zupka z dodatkiem jarzyn i zeszklonego pora. Gotowana w wersji dietetycznej bez dodatku mięsa. W grzybowej zupie dodatek kości czy mięsa wg.mnie psuje jej aromat i smak.Polecam serdecznie moją wersję zupki:)
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17807
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6720
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17807
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6720
Składniki
Grzyby opłukać i,zalać zimną wodą i namoczyć ,najlepiej na noc. Na drugi dzień gotować w tej wodzie w której się moczyły. Wodę można uzupełnić do 3 -3,5l. Jeśli chcemy więcej zupy dajemy więcej wody.Wywar z grzybków jest bardzo mocny. Warzywa oskrobać i podzielić na mniejsze części,wrzucić do gotujących grzybków. Na patelni zeszklić całego pora pokrojonego w paseczki ,dodać do zupy. Wszystko gotować do miękkości warzyw i grzybów,około 40min. Doprawić pieprzem ,solą i maggi,na końcu wlać śmietankę i zagotowac. Smacznego życzę!