Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i smaczna zupka z dodatkiem jarzyn i zeszklonego pora. Gotowana w wersji dietetycznej bez dodatku mięsa. W grzybowej zupie dodatek kości czy mięsa wg.mnie psuje jej aromat i smak.Polecam serdecznie moją wersję zupki:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5772
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12422
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5229
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5772
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12422
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5229
Składniki
Grzyby opłukać i,zalać zimną wodą i namoczyć ,najlepiej na noc. Na drugi dzień gotować w tej wodzie w której się moczyły. Wodę można uzupełnić do 3 -3,5l. Jeśli chcemy więcej zupy dajemy więcej wody.Wywar z grzybków jest bardzo mocny. Warzywa oskrobać i podzielić na mniejsze części,wrzucić do gotujących grzybków. Na patelni zeszklić całego pora pokrojonego w paseczki ,dodać do zupy. Wszystko gotować do miękkości warzyw i grzybów,około 40min. Doprawić pieprzem ,solą i maggi,na końcu wlać śmietankę i zagotowac. Smacznego życzę!