Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w orientalnym stylu z tofu, cykorią i pieczarkami. Kwaśno pikantny smak nadaje jej pasta tom yum, a kremową konsystencję mleczko kokosowe.
Polecam, pychota.
Odsłon: 571
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 465
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1731
Polecam, pychota.
Odsłon: 571
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 465
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1731
Składniki
Tofu najlepiej przygotować dzień wcześniej. Mieszamy sos sojowy, sos ostrygowy, przyprawę i cukier. Dodajemy tofu pokrojone w kostkę i wkładamy do lodówki. Tak zamarynowane tofu będzie smakowało zdecydowanie lepiej. Przed samym podaniem tofu smażymy na oleju sezamowym, aż ze wszystkich stron ładnie się zarumieni.
Do zrobienia zupy użyłam buliony drobiowego, gotowanego z korzeniem lubczyku, kapustą i selerem. Taki bulion nadaje zupie pełniejszy smak. W wersji wegetariańskiej i wegańskiej korzystamy oczywiście z bulionu warzywnego. Bulion mieszamy z mlekiem kokosowym, koncentratem i pastą tom yum. Kiedy zacznie się wrzeć dodajemy groszek, pokrojone pieczarki, paprykę i cykorię. Gotujemy na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na talerzach układamy makaron i przesmażone tofu. Zalewamy gorącą zupą i dekorujemy szczypiorkiem.