Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z wołowiną jest prosta, smaczna i niezwykle sycąca. Z powodzeniem sprawdzi się nie tylko jako pierwsze danie, ale jako kompletny obiad – w końcu znajdziesz w tym daniu wszystko: mięso, ziemniaki, warzywa. Są one połączone w jedną całość przez dodanie bulionu wołowego. Tymianek dodaje przyjemnego, ziołowego smaku. Zupa jest doskonale doprawiona, a długi czas gotowania sprawia, że wołowina wręcz rozpływa się w ustach.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11519
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4993
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1233
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1496
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11519
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4993
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1233
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1496
Składniki
Mięso umyj i osusz. Pokrój je w kostkę wielkości jednego kęsa.
Podsmaż wołowinę ze wszystkich stron na patelni z rozgrzanym olejem. Odstaw.
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę i podsmaż ją w dużym garnku do zeszklenia. Dodaj mięso i krótko podsmażaj je razem.
Wlej bulion i wodę. Całość zgotuj i trzymaj na małym ogniu, pod przykryciem, przez 6-8 godzin, aż mięso będzie miękkie.
Ziemniaki i marchewkę obierz i pokrój w kostkę – ziemniaki większą, marchewkę małą. Dodaj warzywa do zupy z wołowiną. Następnie pokrój ogórki kiszone i także je dołóż do dania. Dopraw je do smaku sosem Worcestershire i wszystkimi przyprawami.
Gotuj zupę jeszcze przez 10-15 minut, do miękkości warzyw.
Zupę z wołowiną podawaj od razu po przygotowaniu na ciepło. Przechowuj ją w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku i zużyj w ciągu 3 dni.