Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki mięsa, kasza i warzywa..... Ta zupa to pełnowartościowy posiłek, w sam raz na chłodny zimowy dzień.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 180
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1298
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 515
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 180
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1298
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 515
Składniki
Wołowinę pokroić w kostkę wielkości mniej więcej 2x2 cm. W dużym garnku rozgrzać olej, wrzucić mięso i smażyć do zbrązowienia.
Cebulę pokroić w kostkę, marchew i seler w plasterki, wrzucić do garnka, smażyć kilka minut. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć kolejne kilka minut.
Do garnka wlać wino i dusić do odparowania alkoholu. Następnie wlać około 1,5 litra wody, dodać pomidory, tymianek, liście laurowe i ziele angielskie, wsypać kaszę. Zupę osolić, dodać szczyptę pieprzu, sos Worcestershire i gotować na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 1,5 godziny, aż wołowina będzie miękka.