Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki mięsa, kasza i warzywa..... Ta zupa to pełnowartościowy posiłek, w sam raz na chłodny zimowy dzień.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5306
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12796
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5306
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12796
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Składniki
Wołowinę pokroić w kostkę wielkości mniej więcej 2x2 cm. W dużym garnku rozgrzać olej, wrzucić mięso i smażyć do zbrązowienia.
Cebulę pokroić w kostkę, marchew i seler w plasterki, wrzucić do garnka, smażyć kilka minut. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć kolejne kilka minut.
Do garnka wlać wino i dusić do odparowania alkoholu. Następnie wlać około 1,5 litra wody, dodać pomidory, tymianek, liście laurowe i ziele angielskie, wsypać kaszę. Zupę osolić, dodać szczyptę pieprzu, sos Worcestershire i gotować na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 1,5 godziny, aż wołowina będzie miękka.