Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki mięsa, kasza i warzywa..... Ta zupa to pełnowartościowy posiłek, w sam raz na chłodny zimowy dzień.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37991
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9232
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37991
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9232
Składniki
Wołowinę pokroić w kostkę wielkości mniej więcej 2x2 cm. W dużym garnku rozgrzać olej, wrzucić mięso i smażyć do zbrązowienia.
Cebulę pokroić w kostkę, marchew i seler w plasterki, wrzucić do garnka, smażyć kilka minut. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć kolejne kilka minut.
Do garnka wlać wino i dusić do odparowania alkoholu. Następnie wlać około 1,5 litra wody, dodać pomidory, tymianek, liście laurowe i ziele angielskie, wsypać kaszę. Zupę osolić, dodać szczyptę pieprzu, sos Worcestershire i gotować na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 1,5 godziny, aż wołowina będzie miękka.