Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna na talerzu :) Zielona zupa z brokułami, bobem, groszkiem cukrowym i szparagami, doprawiona bazyliowym pesto....
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7216
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2677
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20182
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 794
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7216
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2677
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20182
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 794
Składniki
Warzywa oczyścić, ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Cebulę pokroić w kostkę, seler w plasterki, resztę warzyw w spore kawałki.
W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i seler naciowy, smażyć 4-5 minut, aż lekko zmiękną. Dodać ziemniaki, smażyć kolejne kilka minut.
Do garnka wlać bulion, gotować około 15 minut. Następnie dodać pozostałe warzywa, gotować jeszcze 5 minut.
Zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem i kilkoma łyżkami pesto.