Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna na talerzu :) Zielona zupa z brokułami, bobem, groszkiem cukrowym i szparagami, doprawiona bazyliowym pesto....
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414377
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2291
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414377
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2291
Składniki
Warzywa oczyścić, ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Cebulę pokroić w kostkę, seler w plasterki, resztę warzyw w spore kawałki.
W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i seler naciowy, smażyć 4-5 minut, aż lekko zmiękną. Dodać ziemniaki, smażyć kolejne kilka minut.
Do garnka wlać bulion, gotować około 15 minut. Następnie dodać pozostałe warzywa, gotować jeszcze 5 minut.
Zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem i kilkoma łyżkami pesto.