Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna na talerzu :) Zielona zupa z brokułami, bobem, groszkiem cukrowym i szparagami, doprawiona bazyliowym pesto....
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4436
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154679
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1012
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 417
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4436
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154679
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1012
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 417
Składniki
Warzywa oczyścić, ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki. Cebulę pokroić w kostkę, seler w plasterki, resztę warzyw w spore kawałki.
W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i seler naciowy, smażyć 4-5 minut, aż lekko zmiękną. Dodać ziemniaki, smażyć kolejne kilka minut.
Do garnka wlać bulion, gotować około 15 minut. Następnie dodać pozostałe warzywa, gotować jeszcze 5 minut.
Zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem i kilkoma łyżkami pesto.