Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , aromatyczna z dodatkiem mięsa może być daniem jednogarnkowym.
Garnek, deska do krojenia nóż
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 622
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9480
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 622
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 9480
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 81
Składniki
Filet z indyka umyć, pokroić w kostkę , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do indyka. Marchewkę, pietruszkę, selera , ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę , umieścić w garnku. Por, cukinię, seler naciowy , paprykę, umyć, pokroić w kostkę , dodać do garnka , doprawić ziołami prowansalskimi, wymieszać , zalać 1, 2 l wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, doprawić solą, zagotować, dodać pokrojone i doprawione mięso z indyka i całość gotować 30 minut.
Brokuł rozebrać na różyczki , umyć dodać do gotującej się zupy , gotować 8 minut. Ogórki zetrzeć na tarce o grubszych otworach ,groszek osączyć z zalewy dodać do zupy, chwilę gotować. Dodać śmietanę, doprawić pieprzem i majerankiem, chwilę gotować. Każdą porcję przed podaniem, posypać zieloną pietruszką.