Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 107
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 65
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5008
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6818
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 107
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 65
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5008
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6818
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na duże kawałki. Marchewkę i pietruszkę również obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu.
KLUSKI LANE: w misce mieszamy mąkę, szczyptę soli i jajko, aby powstała jednolita masa trochę gęstsza niż śmietana. Gdy warzywa gotujące się w bulionie będą już miękkie, wlewamy cienkim strumieniem do garnka z zupą przygotowane ciasto na lane kluski, ciągle mieszając. Gotujemy ok. 3-4 minuty.
Kiełbasę kroimy w średniej grubości plasterki lub półplasterki. Wrzucamy ją na patelnię i podsmażamy na rumiano. Przekładamy ją do garnka z zupą. Dolewamy mleko, aby zupa się zabieliła oraz doprawiamy ją solą i pieprzem.