Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1173
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1078
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2137
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1173
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1078
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2137
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na duże kawałki. Marchewkę i pietruszkę również obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu.
KLUSKI LANE: w misce mieszamy mąkę, szczyptę soli i jajko, aby powstała jednolita masa trochę gęstsza niż śmietana. Gdy warzywa gotujące się w bulionie będą już miękkie, wlewamy cienkim strumieniem do garnka z zupą przygotowane ciasto na lane kluski, ciągle mieszając. Gotujemy ok. 3-4 minuty.
Kiełbasę kroimy w średniej grubości plasterki lub półplasterki. Wrzucamy ją na patelnię i podsmażamy na rumiano. Przekładamy ją do garnka z zupą. Dolewamy mleko, aby zupa się zabieliła oraz doprawiamy ją solą i pieprzem.