Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię świeżą fasolę jaś i gdy tylko się pojawia robię z niej zupy i inne potrawy. Ten sezon fasolowy zaczęłam od zupy z fasolą i mięsem. Pyszna, sycąca zupa. Wystarcza za cay obiad. A smak młodego jaśka nieoceniony!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1213
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Mięso kroimy w drobną kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ja gotuję osobno, bo nie lubię wywarów mięsnych. Można gotować od razu razem z fasolą
W drugim dużym garnku gotujemy fasolę z dodatkiem mielonego kminku, ziela i liścia laurowego
Do podgotowanej fasoli dodajemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę, seler i pietruszkę oraz pokrojone fasolki oraz dodajemy ugotowane mięso. Wszystko razem gotujemy do miękkości warzyw soląc i doprawiając zupę pieprzem
Pod koniec gotowania dodajemy makaron oraz kapustę włoską posiekaną na drobniejsze kawałki
Gdy wszystkie składniki są już ugotowane dodajemy przecier oraz posiekany koperek. Zagotowujemy i ewentualnie jeszcze doprawiamy
Na talerzu zupę posypujemy jeszcze posiekaną natką pietruszki