Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna lekka, zdrowa zupa ze świeżych jarzyn z dodatkiem serka topionego co nadaje jej delikatny kremowy smak.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13280
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2605
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3748
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4773
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13280
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2605
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3748
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4773
Składniki
Zupę możemy ugotować na bazie rosołu który nam został ponieważ wtedy będzie ona zdrowa bez konserwantów. Oczywiście jeśli nie mamy rosołu a aż tak nie zależy nam aby zupa była zdrowa możemy zastąpić rosół bulionem (1,5 L wody i 2 kostki rosołowe).
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w większą kostkę i wrzucamy do zupy gotując przez 15 minut po tym czasie dokładamy pokrojoną marchewkę, selera, pietruszkę oraz brukselkę i różyczki kalafiora. Gotujemy przez kolejne 15 minut.
Odlewamy nieco zupy do kubeczka i wkładamy serek topiony, mieszamy do rozdrobnienia i przelewamy do zupy. Dodajemy łyżeczkę masła.