Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ziemniaczana po rycersku

Zupa ziemniaczana po rycersku

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 671

Dodano:

Odsłon: 235

polecam zupę ziemniaczaną z ...

Składniki

  • 1,5 L wywaru z mięsa i warzyw
  • 4-5 ziemniaków
  • 10 cebul szalotek
  • tłuszcz
  • łyżeczka miodu
  • 2 łyżki fasoli Jaś
  • 2 łyżki startego chrzanu
  • łyżka musztardy
  • strąk papryki konserwowej
  • 2/3szklanki śmietany
  • 1-2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa ziemniaczana po rycersku

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, gotować. Cebulę obrać, opłukać, podsmażyć, dodać miód, lekko zrumienić, połączyć z ziemniakami w połowie gotowania. Fasolę opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować i połączyć z ziemniakami, chrzanem, musztardą, zmieloną papryką i śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń