Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość długo u mnie zapomniana, objawienie ostatnich tygodni. Syci, a nie jest ciężka.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 139
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8669
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 139
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8669
Składniki
Warzywa obrać, ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę, pietruszkę w plasterki, cebula w wiórka. Ziemniaki powinny zajmować około połowy garnka. Wszystko zalać wodą, dodać natkę, liście, ziele, kostkę rosołową (można dać zamiast kość ) Gotować około 20 min do miękkości warzyw. Wcisnąć czosnek.
Na patelce rozpuścić smalec, zasypać mąką, smażyć zasmażkę na złoty kolor, dodać do zupy energicznie mieszając, aby nie zostały grudki.
Doprawić do smaku, można posypać jeszcze świeżą natką pietruszki. Smacznego!