Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość długo u mnie zapomniana, objawienie ostatnich tygodni. Syci, a nie jest ciężka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2668
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2969
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2668
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2969
Składniki
Warzywa obrać, ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę, pietruszkę w plasterki, cebula w wiórka. Ziemniaki powinny zajmować około połowy garnka. Wszystko zalać wodą, dodać natkę, liście, ziele, kostkę rosołową (można dać zamiast kość ) Gotować około 20 min do miękkości warzyw. Wcisnąć czosnek.
Na patelce rozpuścić smalec, zasypać mąką, smażyć zasmażkę na złoty kolor, dodać do zupy energicznie mieszając, aby nie zostały grudki.
Doprawić do smaku, można posypać jeszcze świeżą natką pietruszki. Smacznego!