Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i niezwykle sycąca zupa z prostych składników. Z powodzeniem może zastąpić danie główne. Smakiem przypomina kartoflankę, jaką przygotowywały gospodynie za PRL-u. Fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1119
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4761
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1407
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1119
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4761
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1407
Składniki
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku, dodajemy poszatkowaną drobno cebulę, pora oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka i podsmażamy przez około 10 minut. Następnie zalewamy bulionem. Marchewkę obieramy, kroimy w plasterki i dorzucamy do wywaru. Wszystko razem gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą, pieprzem oraz majerankiem.
Talerz z zupą dekorujemy szczypiorkiem, podajemy z kromką chleba.