Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i niezwykle sycąca zupa z prostych składników. Z powodzeniem może zastąpić danie główne. Smakiem przypomina kartoflankę, jaką przygotowywały gospodynie za PRL-u. Fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1352
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1816
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 298
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 613
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1352
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1816
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 298
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 613
Składniki
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku, dodajemy poszatkowaną drobno cebulę, pora oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka i podsmażamy przez około 10 minut. Następnie zalewamy bulionem. Marchewkę obieramy, kroimy w plasterki i dorzucamy do wywaru. Wszystko razem gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą, pieprzem oraz majerankiem.
Talerz z zupą dekorujemy szczypiorkiem, podajemy z kromką chleba.