Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i niezwykle sycąca zupa z prostych składników. Z powodzeniem może zastąpić danie główne. Smakiem przypomina kartoflankę, jaką przygotowywały gospodynie za PRL-u. Fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20001
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 607
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244671
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20001
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 607
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244671
Składniki
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku, dodajemy poszatkowaną drobno cebulę, pora oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka i podsmażamy przez około 10 minut. Następnie zalewamy bulionem. Marchewkę obieramy, kroimy w plasterki i dorzucamy do wywaru. Wszystko razem gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą, pieprzem oraz majerankiem.
Talerz z zupą dekorujemy szczypiorkiem, podajemy z kromką chleba.