Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i niezwykle sycąca zupa z prostych składników. Z powodzeniem może zastąpić danie główne. Smakiem przypomina kartoflankę, jaką przygotowywały gospodynie za PRL-u. Fot. Narodowe Archiwum Cyfrowe.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25800
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2856
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1351
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25800
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2856
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1351
Składniki
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku, dodajemy poszatkowaną drobno cebulę, pora oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka i podsmażamy przez około 10 minut. Następnie zalewamy bulionem. Marchewkę obieramy, kroimy w plasterki i dorzucamy do wywaru. Wszystko razem gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą, pieprzem oraz majerankiem.
Talerz z zupą dekorujemy szczypiorkiem, podajemy z kromką chleba.