Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Boczek pokroiłam w słupki, wytopiłam go na małym ogniu i na powstałym tłuszczu można zeszklić cebulę i dodać po chwili posiekany czosnek. Następnie ziemniaki i wodę aby całość była zakryta. Całość gotuję się do miękkości ziemniaków.
Miałam drobny makaron, gotujący się 3 minuty, czyli tyle samo ile brokuł. Dodałam jeszcze mleko kokosowe i pesto. Pod koniec sprawdza się smak, dosala i dopieprza, można zupę trochę rozrzedzić. I jeszcze garść startego sera dla smaku.
Smacznego :)