Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10506
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6061
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12921
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4664
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10506
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6061
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12921
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4664
Składniki
Boczek pokroiłam w słupki, wytopiłam go na małym ogniu i na powstałym tłuszczu można zeszklić cebulę i dodać po chwili posiekany czosnek. Następnie ziemniaki i wodę aby całość była zakryta. Całość gotuję się do miękkości ziemniaków.
Miałam drobny makaron, gotujący się 3 minuty, czyli tyle samo ile brokuł. Dodałam jeszcze mleko kokosowe i pesto. Pod koniec sprawdza się smak, dosala i dopieprza, można zupę trochę rozrzedzić. I jeszcze garść startego sera dla smaku.
Smacznego :)