Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z moich ulubionych zup
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 61
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 456
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1866
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 61
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 456
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1866
Składniki
Pietruszkę, marchewkę, seler obrać, pokroić drobno. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojony w paski boczek, masło, grzyby i razem chwilę podsmażyć. Wlać wodę, wrzucić warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, kostki rosołowe, przyprawić i gotować ok 25 min, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec wlać śmietankę. Podawać z natką pietruszki.