Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z moich ulubionych zup
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 503
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 140
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 298
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 344
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 503
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 140
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 298
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 344
Składniki
Pietruszkę, marchewkę, seler obrać, pokroić drobno. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojony w paski boczek, masło, grzyby i razem chwilę podsmażyć. Wlać wodę, wrzucić warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, kostki rosołowe, przyprawić i gotować ok 25 min, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec wlać śmietankę. Podawać z natką pietruszki.