Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ziemniaczano-fasolkowa z boczkiem

Zupa ziemniaczano-fasolkowa z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 563 Ocena: 5896

Dodano:

Odsłon: 265

Pyszna zupa, którą można się spokojnie najeść ;)

Składniki

  • wywar z kurczaka 1 1/2 l
  • ziemniaki 5-6 szt
  • marchewka 1 szt
  • zielona fasolka szparagowa 300 g
  • zielenina do wywaru
  • bazylia świeża 1 gałązka
  • boczek wędzony 250 g
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • śmietana 12% 2 łyżki
  • mąka pszenna 1 łyżeczka
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa ziemniaczano-fasolkowa z boczkiem

Przygotowanie

  1. Z kurczaka i liści selera przygotować wywar. Dodać pokrojone w kostki ziemniaki i pokrojoną w pół plastry marchewkę, doprawić przyprawami i gotować ok. 15 min. Następnie dodać fasolkę i świeżą bazylię. Gotować kolejne 15 min.

  2. Boczek pokroić w paski i "wytopić" na patelni. Do zupy dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować. Doprawić do smaku.

  3. Gotową zupę podawać z boczkiem i listkami świeżej bazylii.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń