Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, syta zupa, idealna na tą porę roku ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 85
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 77
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 85
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 77
Składniki
Warzywa myjemy, obieramy ze skórki. Marchew kroimy w drobną kostkę, seler i pietruszkę zostawiamy w całości. Zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe, ziele, pieprz ziarnisty. Dusimy do miękkości. Wyjmujemy ugotowany seler i pietruszkę, odstawiamy. Dodajemy do zupy ziemniaki pokrojone w kostkę i pora pokrojonego w cienkie półtalarki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy, dodajemy śmietankę. W zależności, jak gęstą chcemy mieć zupę, możemy dodać do selera i pietruszki jeszcze trochę ugotowanych ziemniaków z porą i marchewką. Blendujemy i dolewamy do naszej zupy. Dodajemy curry i jeszcze chwilę gotujemy. Smacznego:)