Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, syta zupa, idealna na tą porę roku ;)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2288
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2288
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Składniki
Warzywa myjemy, obieramy ze skórki. Marchew kroimy w drobną kostkę, seler i pietruszkę zostawiamy w całości. Zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe, ziele, pieprz ziarnisty. Dusimy do miękkości. Wyjmujemy ugotowany seler i pietruszkę, odstawiamy. Dodajemy do zupy ziemniaki pokrojone w kostkę i pora pokrojonego w cienkie półtalarki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy, dodajemy śmietankę. W zależności, jak gęstą chcemy mieć zupę, możemy dodać do selera i pietruszki jeszcze trochę ugotowanych ziemniaków z porą i marchewką. Blendujemy i dolewamy do naszej zupy. Dodajemy curry i jeszcze chwilę gotujemy. Smacznego:)