Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 365 Ocena: 13975
Dodano: 02.05.2014
Odsłon: 921
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Por umyć i pociąć na cienkie półplasterki.
Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne i pociąć w kosteczkę.
Marchew umyć,obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Szczypiorek posiekać drobno.
W garnuszku na oleju zeszklić pora,dodać paprykę i podsmażyć ok 2-3 min.Następnie dodać marchew i płatki owsiane i mieszając podsmażać na małym ogniu również ok 2-3 min.Po tym czasie dołożyć puszki pomidorów i wlać litr wody.Całość gotować 15-20 min i w tym czasie dodać połowę szczypiorku,zioła i przyprawić do smaku.
Gotową zupkę posypać resztą szczypiorku,smacznego:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 03 października 2019Zgłoś do usunięcia
Wygląda apetycznie Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 02 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł na zupkę. Uwielbiam owsiankę, ale w takiej wersji jeszcze jej nie jadłam. Czas spróbować :)6 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 02 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Jednym słowem zdrowa, pyszna owsianka obiadowa, znamy wszyscy śniadaniową, ale ja chętnie zjem taką właśnie jak Twoja na lekki obiadek :)5 Kto głosował? | Odpowiedz