Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka,zdrowa i szybka zupka:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3820
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3820
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Por umyć i pociąć na cienkie półplasterki. Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne i pociąć w kosteczkę. Marchew umyć,obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek posiekać drobno. W garnuszku na oleju zeszklić pora,dodać paprykę i podsmażyć ok 2-3 min.Następnie dodać marchew i płatki owsiane i mieszając podsmażać na małym ogniu również ok 2-3 min.Po tym czasie dołożyć puszki pomidorów i wlać litr wody.Całość gotować 15-20 min i w tym czasie dodać połowę szczypiorku,zioła i przyprawić do smaku. Gotową zupkę posypać resztą szczypiorku,smacznego:)