Do góry

Zupy Przepis na:

Zupka warzywno-ziołowa z owsianką

Przepis dnia 2014-05-10
Zupka warzywno-ziołowa z owsianką

Autor:

Przepisów i artykułów: 365 Ocena: 13975

Dodano:

Odsłon: 921

Lekka,zdrowa i szybka zupka:)

Składniki

  • por, 1 szt
  • papryka czerwona, 1 szt
  • marchew, 1 średnia
  • płatki owsiane górskie, 3/4 szklanki (nie błyskawiczne)
  • pomidory w puszce krojone, 2
  • szczypiorek,pęczek
  • olej rzepakowy, 3-4 łyżki
  • oregano ok 1 łyżeczki
  • tymianek ok 1 łyżeczki
  • pieprz,sól,chili do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupka warzywno-ziołowa z owsianką

Przygotowanie

  1. Por umyć i pociąć na cienkie półplasterki.
    Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne i pociąć w kosteczkę.
    Marchew umyć,obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Szczypiorek posiekać drobno.

    W garnuszku na oleju zeszklić pora,dodać paprykę i podsmażyć ok 2-3 min.Następnie dodać marchew i płatki owsiane i mieszając podsmażać na małym ogniu również ok 2-3 min.Po tym czasie dołożyć puszki pomidorów i wlać litr wody.Całość gotować 15-20 min i w tym czasie dodać połowę szczypiorku,zioła i przyprawić do smaku.
    Gotową zupkę posypać resztą szczypiorku,smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 02 maja 2014 Świetny pomysł na zupkę. Uwielbiam owsiankę, ale w takiej wersji jeszcze jej nie jadłam. Czas spróbować :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 02 maja 2014 Jednym słowem zdrowa, pyszna owsianka obiadowa, znamy wszyscy śniadaniową, ale ja chętnie zjem taką właśnie jak Twoja na lekki obiadek :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń