Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam takie wrażenia że są one nie do opisania mój mąż zaskoczył mnie prezentem na Mikołajki aż mi pociekła łezka. No ale oczywiście o obiedzie nie można zapomnieć po mimo emocji czyż nie? Tak więc ugotowałam zupkę wiosenną w ten mroźny dzień.
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie gotować do miękkości mięsa na kościach.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, suszone warzywa i gotować do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki są miękkie dodać fasolkę szparagową ( ja wzięłam ją na durszlak aby odlać z fasolki wodę ), doprawić oczywiście według swego uznania kto czym lubi, chwilkę zagotować.
Następnie dodać natkę pietruszki i koper, zagotować.
Po chwili śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać zupę zagotować.
Zupę podałam ze świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Z taką zupką od razu robi się cieplej.
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1488
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 406
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1473
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4112
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1488
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 406
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1473
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4112
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie gotować do miękkości mięsa na kościach.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, suszone warzywa i gotować do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki są miękkie dodać fasolkę szparagową ( ja wzięłam ją na durszlak aby odlać z fasolki wodę ), doprawić oczywiście według swego uznania kto czym lubi, chwilkę zagotować.
Następnie dodać natkę pietruszki i koper, zagotować.
Po chwili śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać zupę zagotować.
Zupę podałam ze świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Z taką zupką od razu robi się cieplej.
Przepisy Zupy
Zupy
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Zupy
Pyszne Shio Ramen
Zupy
Islandzka zupa rybna (Fiskisupa)( z mrożoną ryba )
Zupy
Zupa ziemniaczana z brokułami
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Kapuśniak z kiszonej, młodej kapusty z marchwią ugotowany na kości od karczku...
Odsłon: 111
Pyszne Shio Ramen
Pyszne Shio Ramen prosto z serca polskiej kuchni. Danie zajmuje trochę czasu...
Odsłon: 77