Do góry

Zupy Przepis na:

Zupka z fasolki szparagowej.

Zupka z fasolki szparagowej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 305 Ocena: 1393

Dodano:

Odsłon: 118

Dziś mam takie wrażenia że są one nie do opisania mój mąż zaskoczył mnie prezentem na Mikołajki aż mi pociekła łezka. No ale oczywiście o obiedzie nie można zapomnieć po mimo emocji czyż nie? Tak więc ugotowałam zupkę wiosenną w ten mroźny dzień.

Składniki

  • Dowolny kawałek mięsa z kością,
  • 1 duża marchew,
  • 6 - 8 ziemniaków ( w zależności od gęstości zupy),
  • 1 litrowy słoik fasolki szparagowej ( mam z zapasów na zimę którą robiłam ),
  • 1 łyżka natki pietruszki i kopru,
  • 1 mała śmietana 18 %,
  • 2 łyżki suszonych warzyw ( mam od mamy która sama suszy ).
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie gotować do miękkości mięsa na kościach.

  2. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, suszone warzywa i gotować do miękkości ziemniaków.

  3. Jak już ziemniaki są miękkie dodać fasolkę szparagową ( ja wzięłam ją na durszlak aby odlać z fasolki wodę ), doprawić oczywiście według swego uznania kto czym lubi, chwilkę zagotować.

  4. Następnie dodać natkę pietruszki i koper, zagotować.

  5. Po chwili śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać zupę zagotować.

  6. Zupę podałam ze świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Z taką zupką od razu robi się cieplej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 grudnia 2019 To jest to, co lubię. Łycha stoi w zupie i jest super :D Pyszności :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń