Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam takie wrażenia że są one nie do opisania mój mąż zaskoczył mnie prezentem na Mikołajki aż mi pociekła łezka. No ale oczywiście o obiedzie nie można zapomnieć po mimo emocji czyż nie? Tak więc ugotowałam zupkę wiosenną w ten mroźny dzień.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1107
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8203
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1107
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8203
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie gotować do miękkości mięsa na kościach.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, suszone warzywa i gotować do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki są miękkie dodać fasolkę szparagową ( ja wzięłam ją na durszlak aby odlać z fasolki wodę ), doprawić oczywiście według swego uznania kto czym lubi, chwilkę zagotować.
Następnie dodać natkę pietruszki i koper, zagotować.
Po chwili śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać zupę zagotować.
Zupę podałam ze świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Z taką zupką od razu robi się cieplej.