Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ktoś, kto również lubi eksperymenty w kuchni, musi spróbować azjatyckiej wersji żuru. Od razu napiszę, że ta wersja na pewno nie przypadnie do gustu tradycjonalistom. Żur, to ma być żur i już. Wersja z miso jest bardzo ciekawa, a dodatki zacne. Bo i kiełbę i boczek ubóstwiam. Przepis zostawiam chętnym przyjąć to na klatę. Arek Gie
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457762
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1470
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457762
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1470
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Składniki
Boczek i kiełbasy gotujemy w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy.
Boczek oprószamy solą i pieprzem, nacieramy sosem teriyaki wymieszanym z czosnkiem. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180°C.
Do wywaru dodajemy zakwas na żur, miso, sos sojowy i łyżkę chrzanu- zagotowujemy. Dodajemy majeranek, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
Białą kiełbasę obsmażamy na rozgrzanym smalcu.
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Do zupy wkładamy makaron, dodajemy plastry boczku, kiełbasę i połówki jajek. Posypujemy ziarnami sezamu.