Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ktoś, kto również lubi eksperymenty w kuchni, musi spróbować azjatyckiej wersji żuru. Od razu napiszę, że ta wersja na pewno nie przypadnie do gustu tradycjonalistom. Żur, to ma być żur i już. Wersja z miso jest bardzo ciekawa, a dodatki zacne. Bo i kiełbę i boczek ubóstwiam. Przepis zostawiam chętnym przyjąć to na klatę. Arek Gie
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1432
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1432
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Boczek i kiełbasy gotujemy w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy.
Boczek oprószamy solą i pieprzem, nacieramy sosem teriyaki wymieszanym z czosnkiem. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180°C.
Do wywaru dodajemy zakwas na żur, miso, sos sojowy i łyżkę chrzanu- zagotowujemy. Dodajemy majeranek, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
Białą kiełbasę obsmażamy na rozgrzanym smalcu.
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Do zupy wkładamy makaron, dodajemy plastry boczku, kiełbasę i połówki jajek. Posypujemy ziarnami sezamu.