Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa to poezja kultywowana od lat. Czasami lekko modyfikowana, jednak smak tej zupy jest niezmienny. Wielki szacuj kto wynalazł zakwas na żur. Na święta podawana jest z białą kiełbasą. Tym razem postanowiliśmy nieco urozmaicić jej aromat przez dodanie wędzonych akcentów. No i oczywiście, koniecznie jajko musi być.
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 162
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 193
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 114
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 51
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 162
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 193
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 57
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 114
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 51
Składniki
Kiełbasę kroimy w grube talarki. Przekładamy do garnka razem z żeberkami, warzywami, liśćmi, ziarnami ziela. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień, gotujemy 20 minut, warzywa i żeberka wyławiamy. Marchew kroimy w talarki, pozostawiamy w miseczce. Mięso oddzielamy od kości, dzielimy na mniejsze kawałki. Dodajemy z powrotem do zupy wraz z pokrojonymi w kostkę, ziemniakami. Gotujemy przez kwadrans. Wlewamy zakwas na żur, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, marchewkę. Gotujemy przez kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi jajkami.