Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy jest na zakwasie własnej roboty... Niesamowity smak.... Bardziej żurku nie trzeba reklamować
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 530
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1755
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 543
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1869
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 530
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 1755
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 543
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 1869
Składniki
W garnku zagotować 2 litry wody wraz z pieprzem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Do wrzątku włożyć kiełbasę, gotować około 20 – 25 minut. Między czasie włoszczyznę obrać, umyć.
Po około 20 minutach wyjąć kiełbasę z wady, włożyć włoszczyznę, gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek poszatkować, przesmażyć razem na oleju. Kiedy włoszczyzna będzie już miękka, wyjąć ją z garnka, dodać przesmażoną cebulę i czosnek.
Dodać zakwas na żurek, pogotować chwilę. Dodać świeży starty chrzan (lub ze słoiczka) i majeranek. Pogotować z pięć, dziesięć minut. Na koniec dodać roztrzepaną śmietanę.
Kiełbasę pokroić i dodać do zupy. Podawać z jakiem ugotowanym na twardo.