Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy jest na zakwasie własnej roboty... Niesamowity smak.... Bardziej żurku nie trzeba reklamować
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 218
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34577
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 218
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34577
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
W garnku zagotować 2 litry wody wraz z pieprzem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Do wrzątku włożyć kiełbasę, gotować około 20 – 25 minut. Między czasie włoszczyznę obrać, umyć.
Po około 20 minutach wyjąć kiełbasę z wady, włożyć włoszczyznę, gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek poszatkować, przesmażyć razem na oleju. Kiedy włoszczyzna będzie już miękka, wyjąć ją z garnka, dodać przesmażoną cebulę i czosnek.
Dodać zakwas na żurek, pogotować chwilę. Dodać świeży starty chrzan (lub ze słoiczka) i majeranek. Pogotować z pięć, dziesięć minut. Na koniec dodać roztrzepaną śmietanę.
Kiełbasę pokroić i dodać do zupy. Podawać z jakiem ugotowanym na twardo.