Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na rosole lub bulionie
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 844
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 509
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 844
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 509
Składniki
W garnku zagotować bulion z dodatkiem wędzonki. Przykryć i gotować na małym ogniu przez ok. 30 minut.
Dodać żurek z butelki (wcześniej potrząsnąć butelką w celu przemieszania zawartości) oraz śmietanę i majeranek. Dokładnie wymieszać i na zagotować na małym ogniu.
Doprawić zmielonym pieprzem w razie potrzeby oraz dodać obraną z błonki i pokrojoną na kawałki kiełbasę. Podgrzać i podawać z dodatkami.
WSKAZÓWKI * np. rosół lub bulion drobiowy, warzywny czy kostka np. DOMOWA